27 December 2014

Mana Aku ??

Hai ~ ~ 
I'am totally lost,
 I dont even know,
Where am I ~ ~
"Ya Allah, tunjukan aku jalan lurus Mu"

 

31 October 2014

Sangsi

Hai , hai . Kepada semua warga blog . 
Selamat Pagi dan salam sayang. :)
Setelah berkurun lama tidak meng'update' apa- apa,
Aku telah tergerak hati, tangan dan seantero dengannya untuk menulis di blog usang ini.
Entah kenapa sejak kebelakangan ni banyak kejutan demi kejutan berlaku.
Antaranya, hati aku sudah patah akibat berharap pada yang tidak pasti.
Padan la muka shuhadah oii!
Dah tidak mahu bercerita tentang perkara mengarut itu.
Aku ada misi yang sangat la besar ni.
Aku telah di panggil temuduga SPA !
yes, temuduga SPA.
Allah'u akbar..
Masih berfikir- fikir nak pergi atau tidak.
Hanya Allah yang tahu.
Apa yang akan di temudugakan,
Apa yang akan aku jawab.
Semua tu buat aku pikiaq sampai tak boleh tidur juga la.
Abah suruh ikut aku sendiri.
Umi pula galakan aku pergi.
Aku pula yang dok tersangsi- sangsi nak pergi ke dak.
Tak apa lah.
Aku akan update lepas ni ya.
Ni baru mukadimah.
Maaf kalau penggunaan aku memngguris hati.
Saya sayang korang semua. ^_^
Wassalam..

16 June 2014

Cuma Mereka yang Sanggup Sabar ....


Jujurnya aku bukan seorang anak yang baik,
Banyak sangat salah dan silap yang aku buat,
Sering menyusahkan kedua orang tua ku,
Entah berapa banyak air mata yang keluar dek kerana sikap degil aku,

Abah lelaki paling tabah dan penyabar pernah aku kenal selama aku hidup,
Semua karenah aku, 
Semua perangai mengada aku,
Dilayanya,

Umi wanita paling kuat pernah aku kenal,
Walau mulut marah,
Tangan dan kaki masih laju membuat kerja,
Walau aku sering menyusahkan,
Tetap juga sabar.

Mana mungkin ada pengganti mereka,
Walau kau longgok emas berlian,
Kasih mereka tidak mungkin dapat di bandingkan,

Mereka tahu,
Walau mereka susah sekarang,
Di hari tua nanti anaknya pasti ada di sisi,
Yang paling penting!
Di akhirat sana pasti ganjaranya tinggi..

09 June 2014

Gapai Impian !


Rasa kekok bila lama tak menulis blog, tapi aku tetap nak menulis.
Entah kenapa sejak kebelakangan ni, aku kerap terfikir tentang masa depan aku.
Antara yang aku fikir, apa yang aku akan jadi nanti, aku ni hangat- hangat tahi ayam je ke. Semuanya seolah bermain- main dalam fikiran aku ni.

Sejujurnya, I want to be a writter.
Yes, macam menipu kan, yelah mana taknya aku ni memang ada blog tp tak ada lah selalu update.
Aku punya blog pun biasa sangat. Tak cantik langsung.
So, mesti kelakar bila aku kata aku nak jadi penulis.

Aku memang minat menulis sejak dari bangku sekolah lagi.
Cuma aku tak pernah tunjuk bakat aku ni.
Aku banyak menulis dalam diary, 
dalam buku- buku kosong pun aku boleh menulis, 
cuma entahlah.
Aku tak yakin dengan diri sendiri.
Aku takut kalau- kalau semunya hangat- hangat tahi ayam.

aku seorang yang pemalas, 
jadi setiap benda yang aku buat banyak yang tertangguh.
Hmm.. 
Aku kena buktikan yang aku pasti boleh berjaya.
InsyaAllah.
Kalau aku tak nak ubah nasib aku, macam mana Allah nak ubah nasib aku.
Usha yang terbaik shuhadah!
'O Allah, let me be a good writter' 
Amiinn.. :')

 



21 March 2014

Bila Hati Dah Mula Rindu ??

Hai warga blogger semua. Apa khabar? sihat ke? Makan dah,,?
Blruppp! haha aku punyang kenyang dah ni. kerja asyik nak makan je.
Actually I am at home right now.. yeayy.. study week punya cuti aku gunakan untuk pulang ke kampung. 
Masalahnya aku tak start study apa-apa pun T__T sobsob

Buat yang tengah frust tu,
(Ada member tengah frust tuu..) haha (jgn marah!)

kita kena ingat.. 
Semuanya telah di tentukan oleh Allah, 
Kita berdoa meminta petunjuk,
 jadi bila Allah dah tunjuk jalan yang dia bukan untuk kita,
kenapa kita perlu bersedih.. betul tak?
Kadang- kadang belum sampai masanya lagi,
boleh jadi ada yang lagi terbaik untuk kita..
Kerana Allah itu Maha Mengetahui..
Haaaa .. kan lagi suwet cenggitu... :)

Sekarang musim orang bertunang dan kahwin,
sepupu aku pun otw nak betunang ni, 
member pun dah bertunang (pija)
Apa pun TAHNIAH ! 

Giliran aku lambat lagi, entah ada ke tidak di dunia ni..
Sampai masa, akan ku kirimkan kad kahwin ku ya..

'Ya Allah, jika dia adalah nama yang telah ditetapkan menjadi jodohku, maka mudahkanlah ya Allah. Satukan hatiku dan hatinya, dan jagalah hati kami sebelum menjadi yang halal di sisiMu. Namun ya Allah, jika dia bukanlah nama yang ditakdirkan untukku, aku redha ya Allah. Cuma pintaku, Kau jauhkanlah aku darinya, bimbinglah aku, dan temukanlah aku dengan seseorang yang lebih baik darinya.'

Rasa suka,
Rasa rindu, 
Hadir tanpa di sedari,
Menanti, menunggu, meneka..
Kau kah yang tertulis untuk ku,
Apa pun suratanya,
Terima dengan setulus hati,
Biarlah tidak bersama,
Setiap terjadi pasti ada hikmahnya,
Salam ukhwah dari ku.. wassalam.

'Ya Allah, jadikanlah aku seorang hamba yang mendahulukan cintaMu dari cinta makhlukMu.'