21 March 2014

Bila Hati Dah Mula Rindu ??

Hai warga blogger semua. Apa khabar? sihat ke? Makan dah,,?
Blruppp! haha aku punyang kenyang dah ni. kerja asyik nak makan je.
Actually I am at home right now.. yeayy.. study week punya cuti aku gunakan untuk pulang ke kampung. 
Masalahnya aku tak start study apa-apa pun T__T sobsob

Buat yang tengah frust tu,
(Ada member tengah frust tuu..) haha (jgn marah!)

kita kena ingat.. 
Semuanya telah di tentukan oleh Allah, 
Kita berdoa meminta petunjuk,
 jadi bila Allah dah tunjuk jalan yang dia bukan untuk kita,
kenapa kita perlu bersedih.. betul tak?
Kadang- kadang belum sampai masanya lagi,
boleh jadi ada yang lagi terbaik untuk kita..
Kerana Allah itu Maha Mengetahui..
Haaaa .. kan lagi suwet cenggitu... :)

Sekarang musim orang bertunang dan kahwin,
sepupu aku pun otw nak betunang ni, 
member pun dah bertunang (pija)
Apa pun TAHNIAH ! 

Giliran aku lambat lagi, entah ada ke tidak di dunia ni..
Sampai masa, akan ku kirimkan kad kahwin ku ya..

'Ya Allah, jika dia adalah nama yang telah ditetapkan menjadi jodohku, maka mudahkanlah ya Allah. Satukan hatiku dan hatinya, dan jagalah hati kami sebelum menjadi yang halal di sisiMu. Namun ya Allah, jika dia bukanlah nama yang ditakdirkan untukku, aku redha ya Allah. Cuma pintaku, Kau jauhkanlah aku darinya, bimbinglah aku, dan temukanlah aku dengan seseorang yang lebih baik darinya.'

Rasa suka,
Rasa rindu, 
Hadir tanpa di sedari,
Menanti, menunggu, meneka..
Kau kah yang tertulis untuk ku,
Apa pun suratanya,
Terima dengan setulus hati,
Biarlah tidak bersama,
Setiap terjadi pasti ada hikmahnya,
Salam ukhwah dari ku.. wassalam.

'Ya Allah, jadikanlah aku seorang hamba yang mendahulukan cintaMu dari cinta makhlukMu.'