21 June 2015

Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak


Salam ramdhan semua.
Alhamdulillah di beri peluang untuk menjalankan ibadah puasa
Pejam celik dah masuk lima hari puasa kan.
Cepat sungguh masa berlalu. Apa pun kumpul lah pahala sebanyaknya.
Yang selalu solat lambat tu, cuba kita awalkan solat kita.
Kepada yang kurang kusyuk tu cuba khusyuk dalam solat.
Yang selalu kurang berzikir tu cuba selalu untuk sentiasa berzikir.

Lebihkan amalan kita di bulan puasa ni,
then habis puasa ckita cuba pula maintain kan apa yang kita buat di bulan puasa.
InsyaAllah, moga Allah sentiasa mudahkan perjalanan kita.

Bila hati kita cuba untuk berubah kepaada sesuatu yang baru,
cuba kita pilih jalan yang Allah redha.
Kadang- kadang hidayah tu sampai tepat waktunya,
cuma kita je yang sering alpa. 

Jadi untuk bulan puasa ni, marilah kita sama- sama berubah dan mencari keredhaan Allah.


Selamat Meyambut Ramadhan !! 


10 June 2015

Wahai teman ku sekaliannn... :)

sihat dak semua kawan- kawan saya kat luar sana.
Selsema sedang melanda diri ini.. sob.. sob srettt.. haha
Tapi rajin pula mood nak berblog, sejak- sejak tukar baju blog ni.
Excited pula rasanya.
Okey nak kongsi sikit ni.
After aku kerja kat sasbadi beberapa hari bulan empat hari tu
(yang aku meroyan tak tentu pasal haritu) homesick la katanya :p
Aku telah di panggil kerja di area rumah... Alhamdulillah....
Now dah hampir 2 bulan lebih juga la kerja sana.
Walaupun macam- macam aku lalui,
dari eksident jatuh motor hari tu.
Motor je lah teruk, aku okey je, ish3!
sampailah aku nak berhenti kerja dah lagi berapa minggu ni.
Aku nak sambung belajar. 
Tak sabar?
Actually gementar adalah.
Aku ambil kos lain kot.
Bukan akaun daaa...
Kat mana? 
Adalahhh.. haha.
Nanti aku kongsi di mana ya.
InsyaAllah panjang umur.
Aku akan berblog lagi.
Maaf kalau lagu blog ni tak berapa nak sedap.
Tak tahu nak letak lagu apa.
Nanti akan di fikirkan.
Okey lah, sayang korang semua.
Semoga Allah sentiasa murahkan rezeki korang semua. Walau siapa pun kamu.
Aminnn.. :)

08 June 2015

Blog In Construction

Finally... but this blog still in progress. 
So, do visit after all the construction is done. 
Thank you. :)