26 March 2011

Bau: Warkah

WaRkAh..
Takkan lagi aku menunggu
kau hadir di dalam mimpi-mimpiku
puasku mengharapkan dirimu
seperti mereka yang punya cinta

Diriku tanpa dirimu
kau tempuhi penuh bahagia
diriku mahu kau tahu
pedih ini kau tak terasa


Warkahku mengharapkan dirimu

seperti yang aku kenali dulu

setiaku menantikan dirimu

seperti setianya terhadap diriku


Tapiku melepaskan mu

melangkah namun tak berdaya
terusku terus menunggu cinta yang takkan pernah ada..

23 March 2011

Untuk Engkau yang Bergelar Sahabat ^_^

Sahabat Mungkin kita pernah satu masa dahulu,
Sama-sama berjanji setia,

Sama-sama mengharungi suka duka,

Berjanji setia...


Tapi kini,

Engkau jauh sangat dari aku,

Walaupun engkau dekat,

Engkau pergi dulu,

Walaupun engkau tunggu,
Engkau tidak menoleh,
Walaupun kau terpaksa menoleh.


Sahabat,

Mungkin aku menjarakkan diri dari engkau,

Sebab aku nak kau tahu yang aku..

Terpaksa..

Sebelum lebih banyak aku sakitkan hati engkau,
Biarlah aku pergi..
Tapi satu je aku nak kau tahu,
Sakit untuk terus begini,


Aku faham,

Tiada apa yang kau nak kisahkan,
Tapi aku faham, Maafkan aku sahabat...

Izinkan aku betul-betul pergi,
Doakan kejayaan aku. ^_^
Salam sayang ku hanya untukmu sahabat......

sehelai warkah buatmu dari...
aku

16 March 2011

Cerita Gila ^_^

Assalamualaikum ^_^
Hari ni aku nak cerita something... Jom Baca!!

Entah kenapa baru aku sedar yang aku dah banyak sangat main. bila difikirkan balik aku benci suasana macam ni. Subject yang aku suka pun aku masih main-main lagi. Tak ada kesedaran langsung.
Tapi apa yang aku faham,untuk memajukan diri aku perlu berubah "change to something new"
aku tahu bila nak berubah banyak yang perlu aku tinggalkan.
banyak yang perlu aku hadapi.
Tomahan (ceh,macam besar sangat je perubahan yang aku ceritakan ni)
Tapi bagi aku
amat besar weii...
Entah la....

Aku nak buktikan dekat dunia yang aku sememangnya boleh berjaya!!
cuma kau yang tak nak berjaya...
Jadi aku nak "challange" diri aku s
endiri tak payah orang lain...

"Jom
! Alya!"
(Nur Alyaa Fahimah bt Mohd Ashari)

Nilah yang aku duk cakap hari-hari kat Alyaa.
Nak sama- sama berjaya.
Tapi mampu ke kami??

Bila difikirkan balik..

aku tak nak jadi orang dewasa ni...

Macam menyakitkan pun ada ..
Aku nak jadi macam budak sekolah je..
Belajar- belajar then aku t
ry and try..

Aku rindu sangat-sangat dengan
~Pika,Zati,Fathiah~
Entah kenapa aku nak ulang saat dulu- dulu balik..
"Friendship are never DIE"
Aku sayang korang sangat-sangat!!

Eh-eh!!
Aku nak cerita pasal perasan-perasanpulak la..
Aku nak kenal kan buah hati pertama aku...
(Ceh-ceh....hehehehehehe) dah nama pun perasan kan ^_^


(Baek Seung Jo)
Aku serius ni!! Orangnya susah nak senyum!! Tapi aku suka ^_^
Ok,pilihan yang kedua..
Jeng-jeng-jeng...



(Bong Joon Gu)
Yang ni aku tak nak describe ape-ape2...
Biarlah rahsia... hehehe
Horror skit..
!

Untuk Engkau ^^

Aku tahu dan aku sedar siapa aku,
Kalau engkau faham pun,

Mungkin kau tak kan tahu hakikat sebenarnya,

Jadi aku bawa diri,

aku terus pergi...


Tapi satu je yang aku nak kau tahu,

Aku sentiasa ada untuk kau.. ^^


Tamatlah cerita gila...............